...

Turizm Fakültesi

Turizm Fakültesi 3. Geleneksel Gastronomi Paneli Gerçekleştirildi
11/12/2015

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından organize edilen “Geçmişten Günümüze Aşçılık” konulu 3. Geleneksel Gastronomi Paneli 11 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Meslek Yüksekokulu Kazakistan Konferans Salonu’nda düzenlenen panele fakültemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Oturum başkanlığını Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim İlhan’ın yaptığı panele, Kapadokya Aşçılar Derneği Başkan Yardımcısı Kemal Aytaş, Kapadokya Aşçılar Derneği Üyesi Ahmet Böcü, Kapadokya Aşçılar Derneği Üyesi Akmet Demir ve Kapadokya Aşçılar Derneği Üyesi Yusuf Ünlü panelist olarak katıldılar. Panelistler aşçılığın önemi, aşçının taşıması gereken özellikler ve stajlarda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında katılımcıları bilgilendirirken, unutulmuş Kapadokya mutfağının gereken önemini tekrar kazanması için planladıkları eğitim projelerinden de bahsettiler. Soru ve cevap bölümüyle devam eden panel, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslan’ın panelistlere teşekkür belgesi takdim etmesiyle son buldu.