...

Turizm Fakültesi

2016-2017 Yaz Döneminde Staj Yapacak Olan Öğrencilerin Dikkatine
22/03/2016

Staj yerinin staj yönergemize uygun koşullarda olması gerekir. Staj yapacağınız kurumu seçmeden önce staj yönergesini dikkatli bir şekilde okuyunuz.

- Staj yeri ile görüşmeye giderken, İş Yeri Uygunluk Belgesini yanınızda götürünüz. Öncelikle, iş yeri ile ilgili bölümleri doldurarak imzalayınız ve daha sonra iş yerine imzalatınız ( iş yerinin açık adının, adresinin ve telefon numarasının net bir şekilde yazılması iletişim açısından çok önemlidir. O yüzden şirket adı değil otel, seyahat acentesi gibi iş yeri adı ve adresi yazılmalıdır).

- Hak Sahipliği formunu doldurarak SGK’dan onaylatınız.

- Hak Sahipliği Formu'nu ve İş Yeri Uygunluk Belgesi'ni staja başlamadan en az bir hafta önce okula teslim ediniz (bu belgeleri okula getirmeyen öğrencilerin sigortasının yapılması, dolayısıyla staja başlamaları mümkün değildir.)

- Bu işlemleri tamamladıktan sonra, İş Yeri Uygunluk Belgesi’nde belirttiğiniz tarihler arasında sigortanız yapılarak stajınız başlatılacaktır.

- Staj ile ilgili belgeleriniz, öğrenicinin talebi üzerine ya kapalı zarfla kendisine verilecek, ya da posta yoluyla iş yeri adresine gönderilecektir.

- Staj bitiminde işletmenin doldurması gereken belgeler doldurtularak Turizm İşletme Belgesinin fotokopisiyle beraber kapalı zarf içinde alınarak okula teslim edilecektir.

İşyeri Uygunluk Belgesi İçin Tıklayınız 

Hak Sahipliği Formunu İçin Tıklayınız

NOT: Yukardaki iki belge ile birlikte Nüfus Cüzdanı fotokopisi ve 1 adet vesikalık Fotoğraf verilmesi gerekmektedir.