...

Turizm Fakültesi

“IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi” NEVÜ Turizm Fakültesi Ev Sahipliğinde Düzenlendi.
24/09/2019

“IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi” 19-21 Eylül 2019 tarihleri arasında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Fakültesi tarafından düzenlendi.

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde başlayan ve üç gün süren olan kongrenin açılışına; AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ersan Erkut, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin, Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici,  Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk, KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, NEVÜ Genel Sekreteri Nihat Çavuşoğlu, protokol üyeleri, yurt içi ve yurt dışından akademisyenler, turizm sektörü temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrenin açılış konuşmasını NEVÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın yaptı. NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Yücel Menekşe ve Mustafa Açıkgöz’ün konuşmalarının ardından, kongrenin düzenlenmesinde vermiş oldukları destek ve katkılarından dolayı; Kapadokya Turistlik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, İndigo Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tosun, Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı adına Fatma Şahin, Peri Ozanlar Vadisi Girişimcisi Ziya Daşdeler, Türk Hava Yolları Nevşehir Satış Müdürü Kamil Engin Karaman, Best Western Premier Cappadocia Girişimcisi Vural Yurttaş, Bazaar 54 Genel Müdürü Nejat Yıldırım, NEVÜ Turizm Fakültesi Mezunları ve Mensupları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dede Çoşkuner ve Rising Ballon Travel Agency Girişimcisi Bülent Yorgancı’ya, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın tarafından plaketleri verildi.

Kongre kapsamında, bölgenin yöresel yemeklerinin ve tatlarının yer aldığı ‘Yöresel Yemek Festivali’ gerçekleştirildi. Festivale; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ertan Özensel ve Prof. Dr. Fatma Karipcin, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, kongreye katılmak üzere yurt içinden ve yurt dışından gelen konuklar, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Aşçılık Bölümü öğretim elemanları ile geleceğin şefleri olan NEVÜ Turizm Fakültesi öğrencilerinin bölgeye ve yöreye has birbirinden lezzetli hazırladıkları yemeklerin ve bölgede yetişen ürünlerin yer aldığı stantlar büyük ilgi gördü. Stantları gezen protokol üyeleri ve katılımcılara festival sonunda ikramlarda bulunuldu.

Üç gün süren “IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi”, kapanış oturumuyla sona erdi. Doç. Dr. Burhan Kılıç tarafından kongrenin genel bir özetinin yapıldığı oturum, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın’ın kapanış konuşmasıyla sona erdi. Konuşmasında kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen tüm akademik ve idari personele teşekkür eden Aydın, kongre süresince desteklerini esirgemeyen tüm öğrencilere ayrıca teşekkür etti.

HABERLER