...

Turizm Fakültesi

2. Geleneksel Gastronomi Paneli Gerçekleştirildi
17/12/2014

  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından organize edilen ‘Geçmişten Günümüze Aşçılık’ konulu 2. Geleneksel Gastronomi Paneli 16.12.2014 tarihinde gerçekleştirildi. Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele fakültemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

  Oturum başkanlığını Turizm Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. İbrahim İLHAN’ın yaptığı panele, Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kapadokya Aşçılar Derneği Başkanı Arif ÖZATA, Kapadokya Aşçılar Derneği Başkan Yardımcısı Kemal AYTAŞ ve Kapadokya Aşçılar Derneği Üyesi Ahmet BÖCÜ panelist olarak katıldılar. Panelde Sayın ÖZATA, Sayın AYTAŞ ve Sayın BÖCÜ aşçılığın önemi, aşçının taşıması gereken özellikler ve öğrenci stajlarında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Ayrıca, Sayın ÖZATA unutulmuş Kapadokya mutfağının gereken önemini tekrar kazanması için planladıkları eğitim projelerinden bahsetti. Soru ve cevap bölümüyle devam eden panel, Gastronomi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nilüfer ŞAHİN PERÇİN’in panelistlere teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.