...

Turizm Fakültesi

6353 Sayılı Kanun’un 11. Maddesi İle 2547 Sayılı Kanun’a Eklenen Geçici 63. Maddesine İlişkin Uygulama Esasları İle Fakültemize Kayıt Yaptırmak İsteyen Öğrencilerin Dikkatine
03/09/2012

 

 

 

6353 Sayılı Kanun’un 11. Maddesi İle 2547 Sayılı Kanun’a Eklenen Geçici 63. Maddesine İlişkin Uygulama Esasları

12 Temmuz 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6353 sayılı Kanun’un 11. Maddesi ile 2547 Sayılı Kanun’a eklenen Geçici 63. Madde “Süresi içerisinde başvurmamaları nedeniyle bu kanunun Geçici 58. Maddesinden yararlanamayanlar (Uluslararası Ortak Lisans Programları çerçevesinde öğrenim görenler dahil), bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları halinde Geçici 58. maddede yer alan esaslara göre, takip eden eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilirler” denilmektedir.

Bu Maddeden Yararlanabilecekler:

25 Şubat 2011 tarihine kadar, yükseköğretim kurumlarında hazırlık dahil tüm sınıflarda intibak, önlisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü öğrenimi gören öğrenciler kendi isteğiyle ilişikleri kesilenler ile yurt dışındaki üniversitelerden yatay geçiş yaptıktan sonra yatay geçişleri iptal edilenler dahil, terör suçundan hüküm giyenler hariç her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazandıkları halde kayıt yaptırmayan öğrencileri kapsamaktadır.

Bu Maddeden Yararlanamayacaklar:

25 Şubat 2011 tarihinden sonra ilişiği kesilenler bu maddeden yararlanamazlar.

Başvuru Süresi ve Başlama Dönemleri :

- 07 Eylül 2012 günü mesai bitimine kadar başvurarak durumu uygun bulunanlar 2012-2013 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında,

- Bu tarihten sonra başvuranlardan;

Yıllık eğitim veren bölümler için başvuranlar bir sonraki eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında,

Dönemlik eğitim veren bölümler için başvuranlar 2012-2013 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında

öğrenime başlatılacaklardır.

Başvuru Şekli:

Başvurular, kaydın silindiği ilgili Enstitü / Fakülte / Yüksekokul / Meslek Yüksekokullarına bizzat veya posta yoluyla başvuru için gerekli belgeler ile birlikte başvuru süreleri içerisinde yapılacaktır.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler:

- Başvuru Dilekçesi ,

- Savcılıktan alınacak “Adli Sicil Kaydı”,

- Üniversitemize ÖSYM tarafından yerleştirildiği halde kayıtlanamayanlar ayrıca belirtilen belgelere ilave olarak ÖSYS Yerleştirme Belgesi

ile müracaat edebileceklerdir.

Başvurusu Kabul Edilenlerin Kayıtlanma Tarihi ve Şekli:

07 Eylül 2012 tarihine kadar başvuruda bulunanların kayıtları 24 – 28 Eylül 2012 tarihleri arasında aşağıda belirtilen kayıt belgeleri ile birlikte bizzat gelerek Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda kayıt yaptıracaklardır. Ancak bizzat gelinemediği durumlarda Noter vasıtasıyla vekil tayin edilecek kişi “Vekaletname” ile birlikte başvurarak kayıt işlemini gerçekleştirebilecektir.

07 Eylül 2012 tarihinden sonra başvuranların kayıtları eğitime başlatılacakları eğitim-öğretim döneminde ilan edilen kayıt yenileme tarihlerinde yapılacaktır.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

- Lise Diploması (aslı),

- DGS ile kayıtlananlar için lise diploması ile birlikte ön lisans diploması,

- Nüfus Cüzdanının Fotokopisi (Aslı görülmek suretiyle fotokopisi alınacaktır.)

- 3 adet fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.),

- 29 yaşını aşan erkek öğrenciler için askerlik şubelerinden alınacak “askerlik durum belgesi”,

- Öğrenci katkı payı/öğrenim ücreti banka dekontu (Kayıt esnasında öğrenciler kayıt ofisince bankaya yönlendirilecektir.)

6353 Sayılı Kanunun 11. Maddesi ile 2547 Sayılı Kanuna Eklenen Geçici 63. Maddesinden Yararlanarak Üniversitemize İş veya İkametinin Nevşehir’de Olması Nedeniyle Yatay Geçiş Başvurusunda Bulunacak Öğrenci İşlemleri

Ayrıldığı yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırıp, 6111 sayılı Kanun’da yer alan hükümlerden yararlanarak işi veya ikametinin Nevşehir’de bulunduğunu belgeleyenler, üniversiteye giriş yılı itibariyle Üniversitemiz ilgili bölümünün taban puanını sağlamak ve Üniversitemiz Senatosunca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde Üniversitemiz eşdeğer diploma programına yatay geçiş yapabileceklerdir.25 Şubat 2011 tarihinde yürürlüğe giren 6111 sayılı kanun kapsamında bu haktan faydalanmış olanlar 6353 sayılı kanunun 11. maddesi ile 2547 sayılı kanuna eklenen geçici 63. maddesinden yararlanarak Üniversitemize iş veya ikametinin Nevşehir’de olması nedeniyle yatay geçiş başvurusunda bulunamazlar.

a) Başvuru Dilekçesi,

b) 6353 sayılı kanunun 11. maddesi ile 2547 sayılı kanuna eklenen geçici 63. maddesi kapsamından yararlanarak ilişiği kesildiği Üniversitede yeniden öğrenciliğe kayıt yaptırdığına dair belge,

c) Üniversiteye yerleştirme belgesinin kayıtlı olunan Üniversite tarafından onaylanmış sureti,

d) Eski öğrenciliği süresi içerisinde almış olduğu dersler var ise bu derslere ait transkript ve ders içerikleri,

e) İkametinin veya iş yerinin Nevşehir’de bulunması nedeniyle yapılan başvurular için resmi İkametgah Belgesi veya çalışılan iş yerinden alınacak belge.

 

Başvuru Başlangıç – Bitiş Tarihi: 17 - 21 Eylül 2012