2013-2014 eğitim öğretim yılı bahar döneminin ilk çarşamba seminerinde bu hafta ‘’Efes Kenti Örneğinde Antik Çağda Günlük Yaşam ‘’ isimli çalışma, Okutman Hülya CEYLAN tarafından sunuldu.
Okutman Hülya CEYLAN sunumunu şu şekilde özetledi; antik çağda günlük yaşam ev içi, ev dışı olmakla beraber sabah, öğle ve akşam olarak da ele alınmalıdır. Kölelere dayalı bir ekonominin olması ve kadınların ev için gerekli üretim yapmaları nedeniyle erkekler günlerini genellikle ev dışında kamuya açık yerlerde ya da kamusal işlerle geçirirdi. Sabah erkenden evden çıkan erkek uzun saatler geçireceği hamam, agora ya da meclise giderdi. Kadın da öğle sonrasında yanına masörünü, makyajcısını ve havlu taşıyıcısını alarak tahtırevan üzerinde hamama giderdi.
En çok agoralarda ve hamamlarda zaman geçirilirdi. Bunun nedeni sosyalleşmek için şehirde yaşanılanlardan günlük olaylardan haberdar olma isteğiydi. Diğer antik kentlerde olduğu gibi Efes Antik Kenti’ni oluşturan yapıların çeşitliliği de günlük yaşamın ihtiyaçlarına yönelikti. Söz konusu yapılar ilginç kullanım durumları ile yaşama katkı sağlamaktaydı.
Oldukça hareketli geçen bir günün ardından akşam yemeği daveti alanlar kendilerini şanslı görürlerdi. Saatlerce sürecek ziyafette uzanılarak yemek yenmesi akşamı eğlenceli hale getirirdi. Geç saatlere kadar yemek yendikten sonra eve dönülür ya da eğlenceye tavernalarda devam edilirdi.
- Anadolu Ajansı Staj Programı
- Erasmus Yabancı Dil Sınavı Başvuruları Başladı
- 2024-2025 Güz Dönemi Ara Sınav Programı
- Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES)
- Sosyal Bilimlerde Yeniden Türetilebilirlik
- Sosyal Bilimlerde Etki Analizi
- NEVÜ Kariyer Buluşması
- 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Ders Programı
- Türk Eğitim Vakfı (TEV) Burs Başvuruları Duyurusu
- TESYEV Burs Başvurusu Duyurusu
- Rektör- Öğrenci Buluşması ve Oryantasyon Programı
- Tek Ders Sınavı Duyurusu
- Öğrenci Kulüplerinin Tanıtımı
- Zorunlu Yabancı Dil I-II Dersi Muafiyet Sınavı
- 2024-2025 Güz Dönemi Ders Programı