...

Turizm Fakültesi

Rektör Aktekin YÖK Tarafından Gönderilen ‘2023 Engelsiz Üniversite Ödülleri’ni Birimlere Teslim Etti
26/09/2023
Rektör Aktekin YÖK Tarafından Gönderilen ‘2023 Engelsiz Üniversite Ödülleri’ni Birimlere Teslim Etti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından “2023 Engelsiz Üniversite Ödülleri” kapsamında NEVÜ’ye gönderilen belge ve bayrakları düzenlenen törenle akademik ve idari birimlere teslim etti.

NEVÜ Rektörlük Binasında düzenlenen törene; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özlem Fındık ve Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Gaye Deniz, Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı İsmail Köse, Engelsiz Üniversite Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Umut Yücel ve Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Dr. Begüm Gürgen katıldı.

Aktekin: Üniversite Olarak ‘Engelsiz Erişim’ ve Engelsiz Eğitim’ Adına Önemli Çalışmalar ve Projeler Gerçekleştirdik

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, merkez yerleşke ile birlikte 7 ilçede toplam 8 kampüsü bulunan ve öğrenci odaklı eğitim sistemini benimseyen üniversite olarak, ‘Engelsiz Erişim’ ve Engelsiz Eğitim’ adına önemli çalışma ve projeler yürüttüklerini söyledi.

Aktekin, “Yükseköğretim Kurulumuz (YÖK), engelsiz bir eğitim – öğretim için engelli öğrencilere ve bireylere yönelik önemli çalışmalar ve projeler yürütmekte. Diğer taraftan bu çalışma ve projelerin de yükseköğretim kurumları tarafından da uygulanmasına büyük hassasiyet göstermekte. Biz de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak YÖK’ün belirlediği hususlar çerçevesinde merkez yerleşkemiz ile birlikte 7 ilçede toplam 8 kampüsümüzde bulunan okullarımızda, sosyal tesislerimizde, kütüphanelerimizde, eğitim-öğretim alanlarımızda, sosyo–kültürel faaliyetlerde ve tüm mekanlarımızda ‘Engelsiz Üniversite’ adına önemli çalışmalar ve projeler gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Aktekin: Bu Ödüller Bizler ve Üniversitemiz İçin Gurur ve Heyecan Verici

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün belirlediği 'Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler' arasında ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak YÖK tarafından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ne layık görülen ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’nin üniversite için gurur ve heyecan verici olduğunu söyledi.

Aktekin, “YÖK tarafından 2018 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlenen ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’ töreninin bu sene altıncısı, ‘Mekanda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak)’, ‘Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak)’ ve ‘Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik (Mavi Bayrak)’ olmak üzere üç kategoride değerlendirildi. Ayrıca farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına ise ‘Engelsiz Program Nişanı’ verildi.

Üniversite olarak  ‘Engelsiz Üniversite’ adına yürüttüğümüz başarılı ve güzel çalışmalarımızla YÖK’ün ‘2023 Engelsiz Üniversite Ödülleri’ töreninde ‘Mekanda Erişilebilirlik” kategorisinde Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezimiz ve Tafana Sosyal Tesisleri Öğrenci ve Personel Yemekhane Binamız ‘‘Turuncu Bayrak’ ödülüne layık görüldü. Ayrıca İlahiyat Fakültemiz, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültemiz, Turizm Fakültemiz ve Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulumuz  ile YÖK tarafından ‘2023 Yılı Mekânda Erişebilirlik Ödülü’ne aday üniversiteler arasında değerlendirilerek belgeyle ödüllendirildi.  

Ben öncelikle şahsım ve üniversitem adına bu ödülleri üniversitemize layık gören başta YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar olmak üzere, YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Üyelerine, Engelsiz Üniversite Birimimize ve ödüllerin üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rektör Aktekin daha sonra YÖK tarafından “Mekanda Erişilebilirlik” kategorilerinde ödüle layık görülen tuncu bayrakları ve belgeleri Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı İsmail Köse’ye, ‘2023 Yılı Mekânda Erişebilirlik Ödülü’ne aday üniversiteler arasında yerini almaya hak kazanan Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk’e, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş’a, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Gaye Deniz’e ve Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem’e belgelerini teslim etti.