...

Turizm Fakültesi

Turizm Fakültesi Öğrencileri “1. İstanbul Turizm ve Gastronomi Buluşması”na Katıldı
23/02/2016

Fakültemiz öğrencilerinden Turizm Topluluğu Başkanı Göktuğ Açıl ve topluluk üyeleri Eda Yayla, Caner Deniz ve İbrahim Eren Üncel, “Turizmin Geleceği Platformu” ile “Boğaziçi Üniversitesi Tourism Society” ve “Nişantaşı Üniversitesi Mutfak Sanatları Kulübü”nün ortaklaşa olarak düzenlediği “1. İstanbul Turizm ve Gastronomi Buluşması”na katıldı. 19 Şubat 2016 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Turizm Buluşması Paneline katılan Er Yatırım Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, Skal İstanbul Başkanı Feza Solaklar, Profesyonel Turist Rehberi Şerif Yenen, Vip Turizm ve Mice Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan Pirinçcioğlu, W Hotel İstanbul Güvenlik ve Risk Müdürü Şükrü Güler, Schneider Electric Bina Birimi Otel ve Hastane Projeleri Satış Müdürü Gökhan İşbitiren, Hilton Garden Inn Ankara Pazarlama Müdürü Erhan Us sektör hakkındaki tecrübelerini ve önerilerini aktardı. Aynı zamanda konuklarla konuşma fırsatı da yakalayan öğrenciler, sektör hakkındaki endişelerini aktarıp çözüm önerilerini dinlediler. 20 Şubat 2016 tarihinde devam eden programda ise Food in Life Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen, Neolokal Şef ve Partneri Maksut Aşkar, Şef Cihan Kıpçak, D-ream Restaurant Şefi Mehmet Gök, TV Programcısı ve Yazar Sahrap Soysal, Köşkeroğlu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kaya ve Çargâh Restaurant Kurucusu Mehmet Yılmaz, çeşitli üniversitelerin gastronomi bölümünü temsil eden ve geleceğin şefleri kulüp ve topluluk başkanları ile buluşup Türk mutfağı, dünya mutfağındaki akımlar ve sektörün dünü, bugünü ve yarınını anlatan tecrübeleri aktardılar. Bu toplantı kapsamında fakültemiz Turizm Topluluğu Başkanı Göktuğ Açıl Turizmin Geleceği Platformu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. İki gün süren toplantıların sonunda tüm katılımcılar, 11 Mart 2016 tarihinde Nevşehir’de gerçekleştirecek olan “Gençlik ve Turizm Buluşması”na davet ettiler.