Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri TÜYAP Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yemek Yarışmasından 5’i gümüş ve 7’si bronz olmak üzere toplam 12 madalyayla döndü.
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından bu yıl 16.sı Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliğinde organize edilen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, Beylikdüzü’nde TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde yapıldı. 30 ülkeden 450’si yabancı olmak üzere toplam 2100 yarışmacı aşçının 75 kategoride yarıştığı, 25'i yabancı 100 jüri üyesinin katıldığı ve 30.000 ziyaretçinin ağırlandığı mutfak günlerinde eğitimler ve çeşitli kategorilerde yemek yarışmaları gerçekleştirildi.
16. Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerine Üniversitemizi temsilen Dr. Emrah Örgün, Dr. Emrah Keskin ve Arş. Gör. Firdevs Yönet Eren koordinatörlüğünde katılan Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinden Yaşar Mete; ’Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı - Ana Yemek Yarışması’nda 2’ncilik ve 1 gümüş madalya, ‘Yılın Altın Genç Şefi Yarışması’nda 3’uncülük ve 1 bronz madalya, ‘Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması’nda 3’üncülük ve 1 bronz madalya, Sezer Şallı; ’Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Balık Yarışması’nda 2’ncilik ve 1 gümüş madalya, ‘Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması’nda 3’üncülük ve 1 bronz madalya, Kemal Yürük; ‘Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması’nda 3’üncülük ve 1 bronz madalya, Akın Yürük; ‘Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması’nda 3’üncülük ve 1 bronz madalya, Arife Nur Zan; ‘Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Balık Yarışması’nda 2’ncilik ve 1 gümüş madalya, Aktay Özgül; ‘Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı - Ana Yemek Yarışması’nda 3’üncülük ve 1 bronz madalya, Nazlı Yalçın; ‘Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı Yarışması’nda 2’ncilik ve 1 gümüş madalya, Elif Nur Öztürk; ‘Üniversite Düzeyi Okullar için Öğrenci Aşçı Restoran Tatlı Yarışması’nda 2’ncilik ve 1 gümüş madalya, Emre Sacıhan ise ‘Kutlama Pastası (Canlı) Yarışması’nda 3’üncülük ve 1 bronz madalya elde etti.
Üniversitemizi ve şehrimizi katıldıkları yarışmalarda en iyi şekilde temsil eden öğrencilerimizi ve hocalarımızı elde ettikleri başarılarından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.
- Türkiye Küçük Oteller Derneği NEVÜ Turizm Fakültesi'ni Ziyaret Etti
- Pirge Akademi Tarafından Bıçak Eğitimi Verildi
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerine Yönelik Çikolata Workshopu Gerçekleştirildi
- TUI Türkiye Temsilcileri, Turizm Fakültesi Öğrencileriyle Bir Araya Geldi
- Kat Hizmetleri Dersine Crowne Plaza Hotel Kat Hizmetleri Müdürü Hakan Fidancı Konuk Oldu
- Güneydoğu Bölgesi Eğitim Gezisi Düzenlendi
- 21 Şubat Dünya Rehberler Günü Kapsamında Turizm Rehberliği Öğrencilerine Yönelik Kızıl Çukur Vadisi’nde Yürüyüş Düzenlendi
- Karadeniz Bölgesi Eğitim Gezisi Düzenlendi
- 'Etkinlik Yönetimi' dersine DoubleTree By Hilton Avanos Otel Satış Şefi Sema İşbilir Cebe Konuk Oldu
- Balkan Mutfağı Workshopu Gerçekleştirildi
- Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğrencilerine HMS Otel Programı Eğitimi Verildi
- 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi İlk Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
- Yiyecek İçecek Servisi Dersine Ajwa Cappadocia Hotel Zeferan Restoran F&B Müdürü Erdal İnsel Konuk Oldu
- Önbüro ve Yönetimi Dersine Dorak Holding Lüks Oteller Satış Müdürü Tuncay Fırat Pazarlı Konuk Oldu
- Turizm Fakültesi Öğrencilerine Yönelik Uyum Programı Düzenlendi