Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Kulübü tarafından NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonu’nunda düzenlenen söyleşi programına; NEVÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Söyleşide kendi deneyimlerini ve aşçılık gelişim serüvenini katılımcılarla paylaşan Hasan Biltekin, öğrencilere iyi bir şef olmak için neler yapmaları gerektiğinden ve Türk mutfağındaki gelişim ve yeniliklerden bahsetti. Söyleşinin sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan Biltekin, şef adaylarının mesleğe ve iş hayatına dair merak ettiği konulara da açıklık getirdi.
Hasan Biltekin Hakkında
2017-2019 yılları arasında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü’den mezun olan Hasan Biltekin, öğrencilik dönemi süresince ‘Aşçılık Takım Kaptanlığı’ yaptı ve çeşitli yarışmalara katılarak NEVÜ’yü ve şehri başarıyla temsil etti. Ön lisans eğitimi boyunca Antalya, Alanya, Fethiye, İstanbul ve Gaziantep gibi şehirlerde düzenlenen hem ulusal hem de uluslararası birçok yarışmaya katılan Biltekin, 15’e yakın altın madalyanın sahibi oldu.
Aşçılıkla lise öğreniminde tanışan ve Kapadokya Bölgesi’nin bilinen köklü otellerinden birinde pastacı olarak çalışmaya başlayan Biltekin, Şef Duygu Tuğcu gibi ünlü pastacılardan eğitim aldı. Hem öğrencilik döneminde hem de mezun olduktan sonra bölgenin en iyi otel ve restoranlarında çalışan ve çeşitli workshoplar veren Biltekin, Nevşehir Belediye Spor Kulübü’nde aşçıbaşı olarak çalıştı.
Eğitim-öğretim dönemi boyunca elde ettiği başarısını MasterChef Türkiye programında sürdüren Biltekin, Masterchef Türkiye 2021 sezon ikincisi oldu.
- NEVÜ’de "Turist Rehberi Olabilmek" Konulu Konferans Gerçekleştirildi
- Barış Keskin ile Mutfak Söyleşisi ve Şefin Tabağı Workshop Gerçekleştirildi
- NEVÜ’de "United Towers Yurtdışı Eğitim ve Kariyer" Semineri Düzenlendi
- NEVÜ Turizm Rehberliği Öğrencileri Keşlik Manastırı ve Sobesos Antik Kenti’nde
- Turizm Rehberliği 1. Sınıf Öğrencilerine Teknik Gezi Düzenlendi
- Turizm İşletmeciliği Bölüm Öğretim Elemanlarımız Konya Turizm Çalıştayı’na Katıldılar.
- Gastrometro'ya Teknik Gezi Düzenlendi
- GMS Öğrencilerine Yönelik Gingerbread House Etkinliği Gerçekleştirildi
- NEVÜ’lü Geleceğin Turizm Rehberleri Eğitim Gezisinde
- Etlerin Marinasyonu ve Sunumu Workshopu Gerçekleştirildi
- Profesyonel Turist Rehberi Dr. Bülent YORGANCI Etkinlik Yönetimi Dersine Konuk Oldu
- NEVÜ Turizm Rehberliği Bölümünden Antalya-Muğla Bölgesine Kültürel Miras Gezisi
- Profesyonel Turist Rehberi Garen Abrahamoğlu, Turizm Sosyolojisi Dersine Konuk Oldu
- Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Nevşehir Rehberler Odası Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
- NEVÜ Turizm Fakültesi’ne Akreditasyon Değerlendirme Ziyareti