Nevşehir Mutfağının İncileri Mutfağımızda Öğrencilerimiz ile Birlikte Yapıldı
07/06/2023
Türk Mutfağı Haftası olması dolayısıyla Nevşehir mutfağının incileri mutfağımızda öğrencilerimiz ile birlikte yapıldı. Bölgeye has ve coğrafi işaretli ürünler kullanılarak hazırlanan yemekler ( Tandır çorbası, Kuru etli ağpakla, Yogurt soslu Dıvıl, Kaymaklı Çiğleme, Köftür kavurma) ile birlikte öğrencilerimize sürdürülebilir gastronomi ve Türk mutfağının gelecek nesillere orijinal tarifleriyle birlikte aktarılmasının öneminin üzerinde duruldu. Öğr. Gör. Kader Parlak ve Öğr Gör Durmuş Ali Aydemir hocalarımızın önderliğinde
Nevşehir patatesi, kaymağı, köftür gibi yiyecekleri ile hazırlanan yemeklerin yani sıra Avanos ilçesine özel çömlek kullanılarak Kuru etli ağpakla hazırlandı ve yöresel lezzetler farklı bölgelerden üniversitemizde eğitim görmeye gelen öğrencilerimize tanıtıldı.







HABERLER
- Profesyonel Koç ve Beyin Antrenörü Özlem Şenlik, Önbüro ve Yönetimi Dersinde Öğrencilerle Buluştu
- Profesyonel Turist Rehberi Tülay Özdemir, Turizm Dersinde Deneyimlerini Paylaştı
- NEVÜ Turizm Rehberliği Bölümü Turizm Dersine NERO Yönetim Kurulu Üyesi Profesyonel Turist Rehberi Aziz Acar Konuk Oldu
- NEVÜ’lü Genç Turizmciler Sürdürülebilir Gelecek İçin Fidanları Toprakla Buluşturdu
- NEVÜ Turizm Fakültesi ile NEVÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Elemanları Yabancı Dil Eğitimi İçin Bir Araya Geldi
- NEVÜ Turizm Topluluğundan Kültürel Gezi Etkinliği
- HMS Otelcilik Sistemleri, NEVÜ Turizm Fakültesi Öğrencilerine Uygulamalı Çevrimiçi PMS Eğitimi Verdi
- NEVÜ Turizm Fakültesi’nde Utopia Cave Hotel’den Uygulamalı Kokteyl Etkinliği
- NEVÜ Turizm Fakültesi’nde Acer Cave Otel Müdürü Seda Aydoğdu Öğrencilerle Buluştu
- NEVÜ’de “Geleceğin Liderlerinin Zihin Yapısı” Konulu Konferans Düzenlendi