Nevşehir Mutfağının İncileri Mutfağımızda Öğrencilerimiz ile Birlikte Yapıldı
07/06/2023
Türk Mutfağı Haftası olması dolayısıyla Nevşehir mutfağının incileri mutfağımızda öğrencilerimiz ile birlikte yapıldı. Bölgeye has ve coğrafi işaretli ürünler kullanılarak hazırlanan yemekler ( Tandır çorbası, Kuru etli ağpakla, Yogurt soslu Dıvıl, Kaymaklı Çiğleme, Köftür kavurma) ile birlikte öğrencilerimize sürdürülebilir gastronomi ve Türk mutfağının gelecek nesillere orijinal tarifleriyle birlikte aktarılmasının öneminin üzerinde duruldu. Öğr. Gör. Kader Parlak ve Öğr Gör Durmuş Ali Aydemir hocalarımızın önderliğinde
Nevşehir patatesi, kaymağı, köftür gibi yiyecekleri ile hazırlanan yemeklerin yani sıra Avanos ilçesine özel çömlek kullanılarak Kuru etli ağpakla hazırlandı ve yöresel lezzetler farklı bölgelerden üniversitemizde eğitim görmeye gelen öğrencilerimize tanıtıldı.







HABERLER
 - Turizm Fakültesi Turizm Topluluğu Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
- Turizm Fakültesinden Akademi-Sektör İş Birliği Ziyaretleri
- NEVÜ Turizm Fakültesi Öğrencilerinden Gastronomi Festivalinde Üçüncülük
- Doç. Dr. Sema Gökenç Gülez ve Profesyonel Turist Rehberi Kübra Binal Turizm Dersine Konuk Oldu
- Turizm Fakültesi’nde “Hoşgeldin ve Tanışma Partisi” Gerçekleştirildi
- “Tek Tavada Lezzet Yolculuğu” Etkinliği
- NEVÜ Turizm Fakültesi ile Marriott Otel Arasında Eğitim, Uygulama ve Sektörel İş Birliği Protokolü İmzalandı
- NEVÜ Akademik Personel Ödül Başvurusu Sonuçları
- Profesyonel Turist Rehberleri Turizm Dersine Konuk Oldu
- NEVÜ Turizm Fakültesi Kalite Komisyonu Toplantısı Gerçekleştirildi
