Nevşehir Mutfağının İncileri Mutfağımızda Öğrencilerimiz ile Birlikte Yapıldı
07/06/2023
Türk Mutfağı Haftası olması dolayısıyla Nevşehir mutfağının incileri mutfağımızda öğrencilerimiz ile birlikte yapıldı. Bölgeye has ve coğrafi işaretli ürünler kullanılarak hazırlanan yemekler ( Tandır çorbası, Kuru etli ağpakla, Yogurt soslu Dıvıl, Kaymaklı Çiğleme, Köftür kavurma) ile birlikte öğrencilerimize sürdürülebilir gastronomi ve Türk mutfağının gelecek nesillere orijinal tarifleriyle birlikte aktarılmasının öneminin üzerinde duruldu. Öğr. Gör. Kader Parlak ve Öğr Gör Durmuş Ali Aydemir hocalarımızın önderliğinde
Nevşehir patatesi, kaymağı, köftür gibi yiyecekleri ile hazırlanan yemeklerin yani sıra Avanos ilçesine özel çömlek kullanılarak Kuru etli ağpakla hazırlandı ve yöresel lezzetler farklı bölgelerden üniversitemizde eğitim görmeye gelen öğrencilerimize tanıtıldı.
HABERLER
- Profesyonel Turist Rehberi Celal Ceylan, Turizm Dersinde Deneyimlerini Paylaştı
- OSD Dersi Kapsamında Teknik Gezi Düzenlendi
- 2025- 2026 Güz Dönemi Turizm İşletmeciliği Bölüm Toplantısı Gerçekleştirildi
- 2025- 2026 Güz Dönemi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Toplantısı Gerçekleştirildi
- Turizm İşletmeciliği Bölümü 1. Sınıf Öğrencilerine Yönelik Erasmus Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
- Turizm Fakültesi Dekanlığı İdari Personel İle Kurumsal Akreditasyon Hakkında Toplantı Düzenledi
- Fakültemiz Bölümleri Tarafından Sınıflara Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
- NEVÜ’den 6 Akademisyen Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Arasında
- Turizm Rehberliği Bölümü Güz Dönemi Toplantısı Gerçekleştirildi
- NEVÜ Turizm Fakültesi’nde 1. Sınıf Öğrencilerine “İlk Ders Filistin” Konulu Sunum Yapıldı