Nevşehir Mutfağının İncileri Mutfağımızda Öğrencilerimiz ile Birlikte Yapıldı
07/06/2023
Türk Mutfağı Haftası olması dolayısıyla Nevşehir mutfağının incileri mutfağımızda öğrencilerimiz ile birlikte yapıldı. Bölgeye has ve coğrafi işaretli ürünler kullanılarak hazırlanan yemekler ( Tandır çorbası, Kuru etli ağpakla, Yogurt soslu Dıvıl, Kaymaklı Çiğleme, Köftür kavurma) ile birlikte öğrencilerimize sürdürülebilir gastronomi ve Türk mutfağının gelecek nesillere orijinal tarifleriyle birlikte aktarılmasının öneminin üzerinde duruldu. Öğr. Gör. Kader Parlak ve Öğr Gör Durmuş Ali Aydemir hocalarımızın önderliğinde
Nevşehir patatesi, kaymağı, köftür gibi yiyecekleri ile hazırlanan yemeklerin yani sıra Avanos ilçesine özel çömlek kullanılarak Kuru etli ağpakla hazırlandı ve yöresel lezzetler farklı bölgelerden üniversitemizde eğitim görmeye gelen öğrencilerimize tanıtıldı.
HABERLER
- Turizm İşletmeciliği Bölüm Öğretim Elemanlarımız Konya Turizm Çalıştayı’na Katıldılar.
- Gastrometro'ya Teknik Gezi Düzenlendi
- GMS Öğrencilerine Yönelik Gingerbread House Etkinliği Gerçekleştirildi
- NEVÜ’lü Geleceğin Turizm Rehberleri Eğitim Gezisinde
- Etlerin Marinasyonu ve Sunumu Workshopu Gerçekleştirildi
- Profesyonel Turist Rehberi Dr. Bülent YORGANCI Etkinlik Yönetimi Dersine Konuk Oldu
- NEVÜ Turizm Rehberliği Bölümünden Antalya-Muğla Bölgesine Kültürel Miras Gezisi
- Profesyonel Turist Rehberi Garen Abrahamoğlu, Turizm Sosyolojisi Dersine Konuk Oldu
- Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Nevşehir Rehberler Odası Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
- NEVÜ Turizm Fakültesi’ne Akreditasyon Değerlendirme Ziyareti
- NEVÜ Turizm Fakültesi ‘Avrupa Konseyi Kültür Rotaları Enstitüsü Üniversiteler Ağı’nda
- NEVÜ Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü Öğrencilerine Yönelik Kültürel Miras Gezisi Düzenlendi
- Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Fakültesi’ne Dekan Ataması Yapıldı.
- Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğrencilerine Erasmus Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
- NEVÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Öğrencilerinin Başarısı