...

Turizm Fakültesi

Türk Mutfağı Haftası ve Limonata Şenliği
28/05/2024

Türk mutfağı haftası kapsamında düzenlenen panel ve 6. Geleneksel Limonata Şenliği yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak katılan Metro Market Gıda Satın alma Kategori Müdürü Coğrafi İşaretler Proje Lideri Birol Uluşan, Dunna & Barba Restorant Şefi Duran Özdemir, Alden Hotel Mutfak Şefi Korhan Buyuksuda' ya panel sonunda Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lütfi Buyruk tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Şenlik esnasında Gastronomi bölümü tarafından hazırlanan Nevşehir'e özgü ürünler misafirlere ikram edildi. Bunun yanı sıra Kayseri Metro Market tarafından Coğrafi İşaretli ürünlerin tanıtımı için bir stant açıldı ve Turizm Fakültesi öğrencilerine bünyelerinde bulunan Coğrafi İşaretli ürünler hakkında bilgiler verildi.

Panel ve 6. Geleneksel Limonata Şenliğinin organizasyonunda Ögr. Gör. Kader Parlak, Dr. Öğr. Üyesi Firdevs Yönet Eren, Arş. Gör. Sinem Dikme, Ögr. Gör. Dr. Durmus Ali Aydemir görev aldı.