Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Fakültesi, "21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası" çerçevesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında önemli bir panele ev sahipliği yaptı. Nevşehir Valiliği iş birliğinde üniversitenin Kültür ve Kongre Merkezi Mustafa Hayri Efendi Salonu’nda gerçekleştirilen "Sürdürülebilir ve Atıksız Türk Mutfağı Paneli"nde, geleneksel lezzetlerin korunması, gıda israfının önlenmesi ve mutfak kültürünün küresel boyuta taşınması gibi temel konular masaya yatırıldı.
Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Şahin Perçin’in moderatörlüğünde yürütülen panelde, akademi ve sektörün önde gelen isimleri bir araya geldi. Sürdürülebilir gıda üretiminin ekonomiden ekolojiye etkileri, nesiller boyu aktarılan yemek kültürünün geleceğe taşınması ve atıksız mutfak uygulamalarının yaygınlaştırılması gibi başlıklar katılımcılarla detaylı şekilde tartışıldı.
Çok Yönlü Bir Bakış: Akademi ve Sektör İş Birliği
Panelde konuşmacı olarak yer alan isimler arasında NEVÜ’den Dr. Öğr. Üyesi Ceyhun Uçuk ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ülker’in yanı sıra, Öğr. Gör. Berker Çiftçi de akademik perspektifiyle katkı sundu. Sektör tarafından ise Yayla Hazır Yemek Ar-Ge Şefi Yusuf Çağatay Uçuk, Varil Çorba Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şahin ve Katmerci Zekeriya Usta’nın 4. kuşak temsilcisi Mehmet Özsimitçi, endüstriyel deneyimlerini paylaştı.
Katılımcılar, Türk mutfağının uluslararası arenada hak ettiği yeri alabilmesi için yerel değerlerin korunmasının önemine dikkat çekti. Aynı zamanda, atık yönetimi ve kaynakların verimli kullanımı gibi sürdürülebilirlik odaklı adımların, hem gastronomi sektörü hem de toplum için kritik olduğu vurgulandı.












- NEVÜ’de “Geleceğin Liderlerinin Zihin Yapısı” Konulu Konferans Düzenlendi
- NEVÜ Turizm Fakültesi İlk Mezunlarından Hayrettin Saraç’tan Öğrencilere Bulgaristan’da Kariyer Fırsatları
- Önbüro ve Yönetimi Dersinde Sektör–Akademi Buluşması
- NEVÜ’de “Turizm Fakültesi Mezunlar Buluşması ve Temsili Mezuniyet Töreni” Gerçekleştirildi
- NEVÜ’de “Nevşehir Turizm Mezunu Akademisyenler ve Sektör Temsilcileri Çalıştayı” Düzenlendi
- Turizm Fakültesi Kurucu Müdürü Prof. Dr. Faruk Andaç’tan Fakültemize Ziyaret
- Turizm Fakültesi'nden Kapadokya Alev Alatlı Gastronomi ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ne Ziyaret
- Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi’nden Kapadokya Üniversitesi’ne Ziyaret
- NEVÜ’de Sektör İş Birliği Odaklı Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı
- NEVÜ Turizm Fakültesi’nden Sektör Temasları: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile NERO'ya Ziyaret