Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde düzenlenen "Arslantepe'nin Işığında Türk Mutfağı" temalı üniversiteler arası yemek yarışmasından ödüllerle döndü. Öğrenciler, 1 altın kupa, 1 altın madalya, 2 gümüş madalya ve 1 bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
Yarışmada, Melek Adıyaman, Nevşehir’in yöresel ürünlerini kullanarak hazırladığı pizza ile kendi kategorisinde altın kupa ve altın madalya kazanarak birinciliği elde etti. Aynı kategoride Aslıhan Güven gümüş madalya, Yusuf Kırkbudak ise bronz madalya alarak üniversitenin başarısını taçlandırdı. Ekip kategorisinde ise Halil Güner, Ayşegül Yeni ve Nazife Akça, Nevşehir mutfağının geleneksel lezzetlerini modern sunum teknikleriyle birleştirerek gümüş madalya kazandı.
Rektör Aktekin Öğrencileri Tebrik Etti
Öğrencilerin elde ettiği bu başarının üniversite ve şehir adına gurur verici olduğunu belirten NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, öğrencilerin bu tür ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmalarının, mesleki gelişimleri ve özgüven kazanmaları açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Tüm katılımcıları tebrik eden Rektör Aktekin, öğrencilerin bu başarısında emeği geçen Turizm Fakültesi akademik personeline de teşekkürlerini iletti.
- Fakültemiz Bölümleri Tarafından Sınıflara Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
- NEVÜ’den 6 Akademisyen Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Arasında
- Turizm Rehberliği Bölümü Güz Dönemi Toplantısı Gerçekleştirildi
- NEVÜ Turizm Fakültesi’nde 1. Sınıf Öğrencilerine “İlk Ders Filistin” Konulu Sunum Yapıldı
- Turizm Fakültesi Dekanlığı Bölüm Başkanları İle Kurumsal Akreditasyon Hakkında Toplantı Düzenledi
- Turizm İşletmeciliği Bölümü 1. Sınıflara Yönelik Oryantasyon Programı Düzenledi
- Turizm Rehberliği Bölümü 1. Sınıflara Yönelik Oryantasyon Programı Düzenledi
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1. Sınıflara Yönelik Oryantasyon Programı Düzenledi
- NEVÜ’de 2 Fakülteye Doçent Ataması Yapıldı
- NEVÜ ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ Alanında 2 Projeyi Daha Hayata Geçiriyor