Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi” alanında uygun bulunan iki projenin daha kabulüne ilişkin protokol imzalandı.
Protokoller; NEVÜ Rektör Yardımcısı ve İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Mutluhan Akın ile proje yürütücüleri Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Serhat Çelikten ve Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Durmuş Ali Aydemir tarafından imzalandı.
Projeler Hakkında
Kabul edilen projelerden birisi Doç. Dr. Serhat Çelikten yürütücülüğündeki projedir. Bu proje Kapadokya bölgesinde bulunan bazaltik pomza, bu bağlamda potansiyel bir alternatif üretmeyi amaçlamaktadır. Bu çalışmada, oda koşullarında kürlenen silis dumanı esaslı geopolimer harçlara bazaltik pomza ikamesinin etkisi araştırılacaktır. Deneysel çalışmalarda, farklı oranlarda sodyum silikat, sodyum hidroksit ve bazaltik pomza içeriklerinin, silis dumanı esaslı geopolimer harçların taze ve sertleşmiş özellikleri üzerine etkileri araştırılacak ve kontrol harçlarının özellikleri ile karşılaştırılacaktır. Geopolimer harçlarda optimum sodyum silikat ve sodyum hidroksit oranları belirlenerek, bazaltik pomza içeren silis dumanı esaslı harçların mekanik, durabilite ve mikroyapı özellikleri araştırılacaktır. Proje kapsamında elde edilen deney sonuçlarının, Science Citation Index veya Scopus kapsamındaki dergilerde yayınlanacak makaleler ile yapı malzemesi mühendisliği camiası ile paylaşılması hedeflenmektedir. Bu proje, çimentosuz bazaltik pomza esaslı geopolimer harçlarla karbon ayak izini azaltmayı, az miktarda pomzayla yüksek katma değerli üretim sağlamayı ve 6 büyük maden sahalarına gerek kalmadan, doğal ve kültürel mirası koruyan sürdürülebilir madencilik uygulamalarını teşvik etmeyi hedeflemektedir. Proje bütçesi 197.282,81 TL olup süresi 24 aydır.
Bir diğer kabul edilen proje ise Dr. Öğr. Üyesi Durmuş Ali Aydemir yürütücülüğündeki “DKMP25-3 Nolu ve Nevşehir Geçiş Dönemi Yemeklerinin Envanterinin Çıkarılması, Reçetelendirilmesi ve Uygulanması” adlı projedir. Bu proje Nevşehir’in geleneksel mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan düğün yemeklerini kayıt altına alarak bu yemeklerin tariflerini, malzeme kullanımlarını, pişirme tekniklerini ve toplumsal anlamlarını belgelemeyi amaçlamaktadır. Bu veriler, gastronomi turizmine ve akademik çalışmalara katkı sağlayarak bölgesel kültüre dair sürdürülebilir bir miras oluşmasını hedeflemektedir. Projenin bütçesi 1.138.412,88 TL olup süresi 15 aydır.


- Profesyonel Koç ve Beyin Antrenörü Özlem Şenlik, Önbüro ve Yönetimi Dersinde Öğrencilerle Buluştu
- Profesyonel Turist Rehberi Tülay Özdemir, Turizm Dersinde Deneyimlerini Paylaştı
- NEVÜ Turizm Rehberliği Bölümü Turizm Dersine NERO Yönetim Kurulu Üyesi Profesyonel Turist Rehberi Aziz Acar Konuk Oldu
- NEVÜ’lü Genç Turizmciler Sürdürülebilir Gelecek İçin Fidanları Toprakla Buluşturdu
- NEVÜ Turizm Fakültesi ile NEVÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Elemanları Yabancı Dil Eğitimi İçin Bir Araya Geldi
- NEVÜ Turizm Topluluğundan Kültürel Gezi Etkinliği
- HMS Otelcilik Sistemleri, NEVÜ Turizm Fakültesi Öğrencilerine Uygulamalı Çevrimiçi PMS Eğitimi Verdi
- NEVÜ Turizm Fakültesi’nde Utopia Cave Hotel’den Uygulamalı Kokteyl Etkinliği
- NEVÜ Turizm Fakültesi’nde Acer Cave Otel Müdürü Seda Aydoğdu Öğrencilerle Buluştu
- NEVÜ’de “Geleceğin Liderlerinin Zihin Yapısı” Konulu Konferans Düzenlendi