...

Turizm Fakültesi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1. Sınıflara Yönelik Oryantasyon Programı Düzenledi
16/09/2025

Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1. sınıf öğrencilerinin fakülteye uyum ve motivasyonlarının sağlanabilmesi için 16 Eylül 2025 tarihinde tanışma ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nilüfer ŞAHİN PERÇİN, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Gaye DENİZ, Doç. Dr. Eda ÖZGÜL KATLAV, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Günay, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi. Firdevs YÖNET EREN, 1. sınıfların sınıf danışmanı Öğr. Gör. Kader PARLAK, Araştırma Görevlisi Sinem DİKME GÜL ve bölümün diğer öğretim elemanları öğrencilerin olası sorularını yanıtlamak ve öğrenciler ile tanışmak adına toplantıda bulundular.

Uyum programı kapsamında, üniversitenin kurumsal işleyişi, akademik unvanlar, kadrolar ve üniversitede bulunan akademik birimler, üniversitenin sahip olduğu ulaşım, barınma ve yeme-içme olanakları, kütüphane ve sağlık hizmetleri, kariyer planlama ve uygulama hizmetleri, engelli öğrenci olanakları, maddi destek, sportif, kültürel ve sosyal olanaklar, internet ve e-posta işlemleri ve değişim programları, Sürdürülebilir Kampüs ve Dumansız yerleşke gibi temel bilgilerin verilmesinin ardından Turizm Fakültesine ilişkin ayrıntılı bilgiler aktarıldı.

Aynı zamanda uyum programında, Türkiye’de turizm alanında akredite olan Turizm Fakültesi’nin yönetim, akademik ve idari kadrosuna yönelik bilgi paylaşılırken, bölüm başkanları tarafından; bölümlerin yeterlilik koşulları ve kuralları, mezunların çalışma alanları, eğitim-öğretim planları ve öğrenim süresi, kayıt yenileme, akademik takvim ve danışmanlık, dersler, sınavlar ve devamsızlıklar, uzaktan eğitim, yatay geçiş, çift ve yan anadal, stajlar ile ilgili ayrıntılı bilgi içerikli sunum yapıldı.