Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü birinci sınıf öğrencilerine, profesyonel mutfak dünyasının en temel becerilerinden biri olan bıçak kullanımı konusunda özel bir seminer gerçekleştirildi.
Eğitim, mutfak ekipmanları alanında Türkiye’nin önde gelen markalarından Samur Bıçak iş birliğiyle gerçekleştirildi. Uzman eğitmen Murat Yapa tarafından verilen seminerde öğrenciler, bıçak çeşitleri, üretim süreci, bıçak yapımında kullanılan çelik çeşitleri ve güvenli kullanım yöntemleri hakkında detaylı bilgi edindiler.
Etkinlikte öğrenciler, profesyonel bıçakların yapısını yakından inceleme fırsatı buldu. Eğitim sonunda katılımcılara, mutfakta verimlilik ve güvenliği artıracak püf noktaları aktarıldı. Bu eğitimle birlikte öğrenciler, profesyonel mutfaklara adım atmadan önce bıçak kullanımında sağlam bir temel kazanarak gastronomi alanındaki kariyerlerine güvenle ilerlemenin ilk adımını atmış oldular. Ayrıca seminer sırasında soruya doğru cevap veren bir öğrencimize Murat Yapa tarafından bıçak seti hediye edildi.
Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Şahin Perçin, bu tür etkinliklerin öğrencilerin mesleki donanımını artırmak açısından büyük önem taşıdığını belirterek, Samur Bıçak firmasına katkılarından dolayı teşekkür etti.
- Samur Bıçak Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Öğrencilerine Yönelik Seminer Düzenledi
- Profesyonel Turist Rehberi Celal Ceylan, Turizm Dersinde Deneyimlerini Paylaştı
- OSD Dersi Kapsamında Teknik Gezi Düzenlendi
- 2025- 2026 Güz Dönemi Turizm İşletmeciliği Bölüm Toplantısı Gerçekleştirildi
- 2025- 2026 Güz Dönemi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Toplantısı Gerçekleştirildi
- Turizm İşletmeciliği Bölümü 1. Sınıf Öğrencilerine Yönelik Erasmus Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
- Turizm Fakültesi Dekanlığı İdari Personel İle Kurumsal Akreditasyon Hakkında Toplantı Düzenledi
- Fakültemiz Bölümleri Tarafından Sınıflara Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
- NEVÜ’den 6 Akademisyen Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Arasında
- Turizm Rehberliği Bölümü Güz Dönemi Toplantısı Gerçekleştirildi