Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen “Deglaze: Tek Tavada Lezzet Yolculuğu” adlı etkinlik, 20 Ekim 2025 Pazartesi günü yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Etkinlikte, Taşkonaklar Hotel Cappadocia katkılarıyla Executive Chef Mustafa Türkten ve Sous Chef Burak Can Özbütün tarafından deglaze tekniği kullanılarak çeşitli et ve balık yemekleri hazırlandı. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, tek tavada aroma ve lezzet dengesi oluşturmanın püf noktalarını deneyimleme fırsatı buldu.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Mutfağında gerçekleştirilen atölye çalışmasında öğrenciler, profesyonel mutfak tekniklerini gözlemleyerek uygulamalı eğitimin önemini bir kez daha deneyimledi.
Etkinliğin sonunda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nilüfer Şahin Perçin, Chef Mustafa Türkten ve Sous Chef Burak Can Özbütün’e teşekkür belgesi takdim etti. Prof. Dr. Perçin, konuşmasında bu tür etkinliklerin öğrencilerin mesleki gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, etkinliğe katkı sunan şeflere ve katılımcılara teşekkür etti.




- NEVÜ Turizm Rehberliği Bölümü Turizm Dersine NERO Yönetim Kurulu Üyesi Profesyonel Turist Rehberi Aziz Acar Konuk Oldu
- NEVÜ’lü Genç Turizmciler Sürdürülebilir Gelecek İçin Fidanları Toprakla Buluşturdu
- NEVÜ Turizm Fakültesi ile NEVÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Elemanları Yabancı Dil Eğitimi İçin Bir Araya Geldi
- NEVÜ Turizm Topluluğundan Kültürel Gezi Etkinliği
- HMS Otelcilik Sistemleri, NEVÜ Turizm Fakültesi Öğrencilerine Uygulamalı Çevrimiçi PMS Eğitimi Verdi
- NEVÜ Turizm Fakültesi’nde Utopia Cave Hotel’den Uygulamalı Kokteyl Etkinliği
- NEVÜ Turizm Fakültesi’nde Acer Cave Otel Müdürü Seda Aydoğdu Öğrencilerle Buluştu
- NEVÜ’de “Geleceğin Liderlerinin Zihin Yapısı” Konulu Konferans Düzenlendi
- NEVÜ Turizm Fakültesi İlk Mezunlarından Hayrettin Saraç’tan Öğrencilere Bulgaristan’da Kariyer Fırsatları
- Önbüro ve Yönetimi Dersinde Sektör–Akademi Buluşması