Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen “Deglaze: Tek Tavada Lezzet Yolculuğu” adlı etkinlik, 20 Ekim 2025 Pazartesi günü yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Etkinlikte, Taşkonaklar Hotel Cappadocia katkılarıyla Executive Chef Mustafa Türkten ve Sous Chef Burak Can Özbütün tarafından deglaze tekniği kullanılarak çeşitli et ve balık yemekleri hazırlandı. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, tek tavada aroma ve lezzet dengesi oluşturmanın püf noktalarını deneyimleme fırsatı buldu.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Mutfağında gerçekleştirilen atölye çalışmasında öğrenciler, profesyonel mutfak tekniklerini gözlemleyerek uygulamalı eğitimin önemini bir kez daha deneyimledi.
Etkinliğin sonunda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nilüfer Şahin Perçin, Chef Mustafa Türkten ve Sous Chef Burak Can Özbütün’e teşekkür belgesi takdim etti. Prof. Dr. Perçin, konuşmasında bu tür etkinliklerin öğrencilerin mesleki gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, etkinliğe katkı sunan şeflere ve katılımcılara teşekkür etti.
- “Tek Tavada Lezzet Yolculuğu” Etkinliği
- NEVÜ Turizm Fakültesi ile Marriott Otel Arasında Eğitim, Uygulama ve Sektörel İş Birliği Protokolü İmzalandı
- NEVÜ Akademik Personel Ödül Başvurusu Sonuçları
- Profesyonel Turist Rehberleri Turizm Dersine Konuk Oldu
- NEVÜ Turizm Fakültesi Kalite Komisyonu Toplantısı Gerçekleştirildi
- NEVÜ Turizm Fakültesi Öğretim Elemanı Altınyıldız Koleji’nde 13.Geleneksel Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri Etkinliğine Katıldı
- NEVÜ’de “İş Bulmanın Şifreleri ve Kariyer Belirleme Stratejileri” Konulu Seminer Düzenlendi
- “Yiyecek-İçecek Servisi” Dersine Marriott Hotel Yiyecek-İçecek Müdürü Ferit Çağırman Konuk Oldu
- Samur Bıçak Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Öğrencilerine Yönelik Seminer Düzenledi
- Profesyonel Turist Rehberi Celal Ceylan, Turizm Dersinde Deneyimlerini Paylaştı